Nederlands talige Runescape-clan
 
IndexRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Penance King

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Gast
GastBerichtOnderwerp: Penance King   vr 05 sep 2014, 22:07

Ik zal een guide proberen te geven om de Penance King tot een goed einde te brengen. Smile
Misschien zal ik deze guide aanvullen met screenshots, want een beeld zegt toch zo veel meer dan woorden!

Benodigheden:
- Tank armour zoals ports armour
- Shield
- Ranged weapon met arrows/bolts

Het gevecht bestaat uit twee fases:
- Vlammenwerpen maken
- Spreuk zeggen om de King te stunnen zodat je hem kan aanvallen met de vlammenwerper

Vlammenwerper maken

Hiervoor bestaan er twee verschillende mogelijkheden:
- Het team werkt samen
- De healer tankt de King aan de pool en doet het solo (mijn voorkeur, want dit is veiliger)

Om de vlammenwerper verkrijgbaar te maken, moeten de onderdelen van de vlammenwerper verzameld worden. Om deze te verzamelen moet het team zorgen dat de King de onderdelen uitkotst. Dit gebeurt door poisened food voor de King te plaatsen als deze zegt dat hij honger heeft, deze zal hij dan opeten en dit zorgt er voor dat hij onderdelen uitkotst. De poisened food kan je in het westen vinden uit een standbeeld (ten noorden van de deposit box). Voor iedere role kotst hij een verschillend item uit:
- Healer: bucket -> deze bucket gebruiken op de acid die hij ook uitkotst
- Collector: helmet -> deze gebruiken op de anvil die zich in het oosten bevindt
- Attacker: metal scrape -> deze gebruiken op de anvil die zich in het oosten bevindt
- Definder: penance hide -> deze gebruiken op de hot vent die zich in het oosten bevindt

Iedere role moet vijf items verzamelen en herstellen/maken/vullen en deze dan in de deposit box steken in het westen. Vanaf dat iedere role vijf items gedoneerd heeft in de deposit box, zal de vlammenwerper beschikbaar worden, hiervan krijg je een melding. Deze moet iedereen dan uit de deposit box halen, wat de eerste fase afsluit.

Indien de healer de eerste fase solo wilt doen, moet deze aan de pool staan en de poisened food droppen, een plekje opschuiven, en terugkeren naar zijn oorspronkelijke plek als de King begint te eten. Dit zorgt er voor dat de bucket onder de healer spawnt, deze kan hij/zij dan oprapen en op de acid gebruiken om hem te vullen. De items voor de andere roles zullen ook op deze plek verschijnen (weliswaar niet zichtbaar voor de healer). Ondertussen moet de healer zichzelf healen om in leven te blijven, de King hit ongeveer 30% van de hp, dus het is niet zo lastig om dit te overleven. Als de healer zijn 5 buckets of acid heeft, rent deze naar de deposit box en als hij aan de deposit box staat, kan de rest van het team hun items ophalen, terwijl de healer de King naar het noorden luret. Als iedereen hun items opgeraapt heeft, kan de healer terug naar de pool lopen terwijl de rest hun items maakt op de anvil/hot vent. De rest van het team kan dan via het noorden lopen naar de deposit box (in het westen) om alles te doneren zodat de vlammenwerper beschikbaar wordt. Voor meer informatie, zie https://www.youtube.com/watch?v=quj_ARDjilk

Vlammenwerper gebruiken

Om de vlammenwerper te gebruiken, moet de King eerst gestunned worden. Om de King te stunnen moet er een spreuk gezegd worden die bestaat uit vijf woorden. Iedere speler in het team, dat zijn er dus vijf, moet zijn woord zeggen. Elke persoon kan dus maar één woord zeggen per spreuk. Om te weten te komen wat je woord is en om het mogelijk te maken om deze te zeggen is er een scroll nodig. Deze scroll is te verkrijgen door de King aan te vallen (er komt dan een melding dat de King niet gevoelig is voor de aanvallen). Hiervoor gebruik je best een ranged weapon zodat je uit de buurt blijft van de King. De King zal de scroll dan droppen. Om deze veilig op te rapen gebruik je eerst de Resonance ability (staat bij de defence abilities) en ren je naar de scroll en raap je deze op en ren je zo snel mogelijk weer weg van de King. Deze scroll kan je vervolgens inspecten om je woord te weten te komen. Je kan ook wachten tot de King uit de buurt is voordat je je scroll opraapt (de scroll verdwijnt na een minuut weer).

Spreuk zeggen

Als je een scroll opraapt, zullen er vijf woorden tevoorschijn komen op het scherm. De vijf woorden zijn (niet bepaald in deze volgorde):
- Flamma
- Ignis
- Exuro
- Labefacto
- Debilito

De vijf woorden zullen in een willekeurige volgorde op je scherm komen (van links naar rechts). De scroll in je inventory zal één van die vijf woorden bevatten. Je kan een woord zeggen door op het woord te klikken. De bedoeling hierbij is dat iedere speler op zijn eigen en enkel op zijn eigen woord klikt als het aan zijn beurt is. Dus de speler met het meest linkse woord klikt als eerste (en als enige) op zijn woord, vervolgens klikt de speler met het tweede woord op het tweede woord van links enz. De king zal dan gestunned zijn, vervolgens moet iedereen de vlammenwerpen aandoen en de King aanvallen. Na een tijd zal de King weer vrijkomen, dit is te merken aan een stomp van de King. Ren zo snel mogelijk weg en haal een nieuwe scroll om een nieuwe spreuk te zeggen. Dit moet het team drie maal doen tot de King dood is (vier maal indien er iemand geen vlammenwerper gebruikt of indien er mensen te traag zijn met de vlammenwerper te gebruiken).

Opmerkingen

Blijf uit de buurt van de King, aangezien deze initieel 30% van de hp hit, maar na elke succesvolle spreuk wordt deze sterker (bij de vierde maal hit hij meer dan de helft).

De King spawnt ook kleine King spawns die ontploffen na 30 seconden, als ze doodgaan of als iemand er tegenaan loopt. Deze ontploffing heeft een radius van 4x4 ongeveer en hit 2.5k damage. Blijf ook uit de buurt van deze irritante wezentjes en val ze aan als er niemand in de buurt is zodat ze doodgaan.

Als je merkt dat je gehit zal worden door de King of door een spawn, gebruik dan snel de resonance ability zodat je de damage vermijdt.
Terug naar boven Ga naar beneden
 
Penance King
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ClanLoos  :: Bosses-
Ga naar: